Rețetă COZONAC de Crăciun, fără frământare. Cea mai bună rețetă cozonac

0
77

Rețetă cozonac. Una dintre cele mai dificile etape ale preparării unui cozonac este, probabil, frământarea aluatului. Dar dacă v-am spune că există o rețetă care nu necesită frământare? Rețetă cozonac.

Rețetă cozonac. Păi, chiar există. Iată de ce aveți nevoie:

Rețetă cozonac. Ingrediente

1 kg faina

5 ouă

300 gr zahar

200 ml de lapte

jumatate de pachet de unt cu grasime de 80%

4 linguri cacao

5 linguri ulei

coaja de la o lamaie

400 gr nuca

2 portocale

1 esenta de rom

42 gr drojdie proaspata

zahar pudra pentru ornat

Rețetă cozonac. Mod de preparare:

Rețetă cozonac. Se pune faina intr-un lighean mare.Se face o gaura mare in mijloc unde se pune drojdia, putin lapte cald si 2 linguri de zahar. Se separa galbenusurile de albusuri. Cand drojdia incepe sa faca bule, se pun galbenusurile si jumatate din cantitatea de zahar.

Restul de zahar se bate cu albusurile, cacao si nuca.Peste aluat se adauga laptele cald, uleiul, untul topit caldut, apoi se incorporeaza toate in faina, pana se obtine un aluat nelipicios si elastic. Aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie sau cu folie si se tine timp de o ora la cald.

Rețetă cozonac. Se ung mainile cu ulei, se imparte compozitia in doua parti egale, se intind si se pune umplutura. Se ruleaza. Se ung tavile cu ulei, se presara faina si se pun cozonacii apoi se lasa la crescut inca o ora. Se incinge cuptorul, se ung cozonacii cu ou batut si se baga la cuptor aproximativ 30 – 35 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here