Încă un botez princiar în Suedia! Carl Philip și Sofia și-au creștinat al doilea născut

0
246

La sfârșitul săptămânii trecute, Prințul Carl Philip al Suediei și soția sa, Prințesa Sofia, și-au creștinat cel de-al doilea copil.

Prințesa Sofia, Prințul Carl Philip, micuțul Gabriel și Regele Carl Gustaf al Suediei

foto: Getty Images

Zilele fericite la Palatul Regal din Suedia! Singurul băiat al Regelui Carl Gustaf al XVI-lea și-a creștinat micuțul venit pe lume în luna august. Așa se face că membri familiei regale suedeze, dar și prieteni apropiați, s-au strâns laolaltă la capela Palatului Drottningholm pentru a asista la botezul Prințului Gabriel, cel de-al doilea născut al Prințului Carl Philip și al soției sale, Prințesa Sofia.

Sora lui Carl Philip, dar și sora Sofiei au fost printre nașii de botez ai micuțului

Îmbrăcată în costum tradițional, Prințesa Sofia l-a prezentat lumii pe Prințul Gabriel, în vârstă de trei luni, proaspăt botezat. De față a fost și primul născut al cuplului, Prințul Alexander, care a împlinit deja un an și jumătate și a învățat să salute mulțimea.

Familia lor. Sofia, Gabriel, Alexander și Carl Philip

Nașii de botez ai micuțului au fost Prințesa Madeleine – sora lui Carl Philip, Sara Hellqvist, sora Sofiei, Carolina Pihl – prietena Sofiei, Oscar Kylberg – prietenul și partenerul de afaceri al lui Carl Philip, dar și Thomas de Toledo Sommerlath – verișorul din partea mamei lui Carl Philip.

Îmbrăcată în costum popular!

Prințul Gabriel a fost botezat în aceeași rochie de dantelă și bumbac pe care au purtat-o și celelalte generații de bebeluși regali, precum tatăl său, Prințul Carl Philip, sau mătușile sale, Prințesa Victoria și Prințesa Madeleine. Gabriel a fost botezat cu apă dintr-o cascadă de pe insula Oland, o tradiție începută de actualii Regi ai Suediei.

Ceremonia religioasă a ținut o oră, după care Regina Silvia și Regele Carl Gustaf au ținut o recepție la Palatul Drottningholm, în cinstea noului lor nepot botezat. 21 de salve au fost trase de la Skeppsholmen și din fața palatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here