Gabriel avea doar 16 ani. A fost omorât în bătaie şi aruncat într-un şanţ, de o gaşcă de adolescenţi. Care a fost motivul:

0
743

Un copil de 16 ani, orfan de mamă, a fost bătut până la agonie de o gaşcă de adolescenţi şi aruncat pe marginea drumului, într-o localitate din Vrancea. O vecină l-a găsit din întâmplare dar era prea târziu, băiatul murise deja. Datele anchetatorilor arată că Gabriel ar fi fost lovit din cauza unei fete. Trei dintre agresori au fost deja capturaţi.

„E bătut, sigur e bătut şi adus aici. Aruncat aici. Eu dimineaţă când l-am văzut avea o lovitura aici la maxilar. Adidaşii la un metru săriţi.”, se tânguie un vecin. Un altul e îngrozit: „Cred că l-au omorât.” Pe uliţele satului Ploscuţeni, din Vrancea, oamenii vorbesc despre crimă. Un copil de 16 ani ar fi fost ucis în bătaie de o gaşcă de adolescenţi. În întunericul nopţii, băiatul ar fi primit lovituri mortale, apoi a fost aruncat într-un şanţ, pe marginea drumului, departe de locul unde a avut loc scandalul.

Ştefan Solomon, primarul comunei Ploscuţeni: „Au mai fost nişte martori care au văzut când l-a bătut. Au coborât vreo două-trei persoane dintr-o maşină.” Gabriel ar fi fost urmărit, după ce s-a despărţit seara, de prietena lui. Ştefan Solomon, primarul comunei Ploscuţeni: „Avea o prietenă pe aici, în zona asta. Şi, probabil, şi de acolo a plecat conflictul ăsta.” Un vecin vorbeşte şi el despre iubita fetei: „Degeaba plângea pe bancă dimineaţă, ea trebuie să ştie tot.”

Fata i-a lăsat lui Gabriel o ultimă declaraţie de dragoste pe Facebook: „Te iubesc. Să te odihnește în pace.” Apoi a fost dusă la poliţie, unde au ajuns şi martorii care au văzut bătaia. Gabriel a fost aruncat în şanţ, cel mai probabil aproape de miezul nopţii. N-a avut nicio şansă să fie salvat. A fost găsit abia dimineaţa, întâmplător, de o vecină.

„O femeie care ducea vaca la cireadă, tanti Maria, si vaca nu voia să treacă la cireadă. Ea a văzut cadavrul. Era mort. Şi ea a anunţat.”, spune un sătean. O vecină povesteşte: „A strigat: veniţi că e un baiat care doarme aici! O femeie a zis ca poate e beat.”

Criminaliştii au luat probe de la locul faptei şi i-au găsit repede pe bătăuşi. Gabriel îşi pierduse mama în urmă cu un an şi era crescut de tată. Ultima fotografie postată pe o reţea de socializare, cu doar câteva ore înaintea morţii, i-a îngrijorat pe cunoscuţi: „Gabi, cum este viața ta? Privirea ta este tristă.”

Sătenii vorbesc despre un conflict mai vechi care ar fi existat între băiatul de 16 ani şi tinerii care l-au ucis. O gaşcă despre care se spune că a răspândit teamă printre oamenii satului. Dosarul a fost preluat de procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here